Minder
Voedselverspilling

Terugdringen van voedselverspilling levert
meer op dan alleen kostenbesparing.

Schuttelaar & Partners

Voedselverspilling in groente- en fruitketen tijdens NFW conferentie 16 juni

Voedselverspilling komt in alle schakels van de keten voor. Vaak is samenwerking tussen de verschillende ketenpartijen nodig om hier verbetering in te brengen. Dit geldt ook voor de internationale groente- en fruitketen. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken maakte Schuttelaar & Partners een inventarisatie van de oorzaken van verspilling en hoe dit voorkomen kan worden. Aan het onderzoek hebben diverse stakeholders deelgenomen zoals importeurs, kennisinstellingen en supermarktorganisaties. De resultaten van dit onderzoek worden door Schuttelaar & Partners gepresenteerd  tijdens de No More Food to Waste conferentie in Den Haag op  16 juni van 13.00 - 14:00 uur. U bent van harte welkom deze sessie bij te wonen.  U kunt zich kosteloos aanmelden via deze link. Heeft u belangstelling voor de resultaten, maar kunt u niet aanwezig zijn tijdens de presentatie? Neem dan contact op met Jelle de Jong.

Over het onderzoek

Het onderzoek vond eind 2014 plaats en was onderdeel van het  1-2-1 food losses project dat Schuttelaar & Partners en Enclude uitvoerden in opdracht en onder leiding van mevrouw drs. M.K Boshuizen van het ministerie van Economische Zaken. De scope van het onderzoek betreft de ge├»mporteerde verse groente- en fruitketen van buiten de EU, waarvan de producten verkocht worden via het supermarktkanaal in Nederland. De resultaten worden voor het eerst gedeeld.

Over de NFW conferentie

Van 16 tot en met 19 juni zal de No More Food to Waste conferentie in Den Haag plaatsvinden. Deze conferentie heeft als doel stakeholders bijeen te brengen om kennis te delen en samenwerking in de keten te bevorderen ten goede van de reductie van voedselverspilling. Meer informatie vindt u hier.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van voedselverspilling!