Minder
Voedselverspilling

Terugdringen van voedselverspilling levert
meer op dan alleen kostenbesparing.

Schuttelaar & Partners

Presentatie onderzoek voedselverspilling tijdens No More Food to Waste conferentie

Van 16 tot 19 juni vond de internationale conferentie No More Food to Waste plaats. Schuttelaar & Partners presenteerde daar op 16 juni de resultaten van het onderzoek naar verspilling in de groente- en fruitketen.

Cijfers verspilling

Geschat wordt dat buiten Europa 65-80% van de verspilling bij de boer veroorzaakt wordt door bovenwettelijke criteria, zoals bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken. De verspilling in de supermarkt ligt rond de 2 ├í 3%. Geconcludeerd kan worden dat overal in de keten kansen liggen om voedselverspilling te reduceren door samenwerking. Schuttelaar & Partners presenteerde 4 mogelijke oplossingenrichtingen die betrekking hebben op de boer, importeur, retail en de consument. Heeft u belangstelling voor de resultaten of wilt u de presentatie ontvangen?  Neem dan contact op met Jelle de Jong.

Over het onderzoek

Het onderzoek vond eind 2014 plaats en was onderdeel van het 1-2-1 food losses project dat Schuttelaar & Partners en Enclude uitvoerden in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. De scope van het onderzoek betreft de ge├»mporteerde verse groente- en fruitketen van buiten de EU, waarvan de producten verkocht worden via het supermarktkanaal in Nederland. 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van voedselverspilling!