Minder
Voedselverspilling

Terugdringen van voedselverspilling levert
meer op dan alleen kostenbesparing.

Schuttelaar & Partners

Pak samen met je klant voedselverspilling aan

Jaarlijks wordt 5 miljoen kg aan voedsel in de cateringsector weggegooid. Verreweg de belangrijkste reden voor verspilling is het onbekend aantal gasten dat zal komen. Het Carlton Ambassador Hotel, de overburen van Schuttelaar & Partners, verzorgt de lunch voor de medewerkers van Schuttelaar & Partners. Samen wordt gewerkt aan vermindering van voedselverspilling.  

Elke ochtend geeft Schuttelaar & Partners het aantal medewerkers door dat aanwezig zal zijn bij de lunch, zodat de bereiding daarop kan worden afgestemd. Omdat Carlton Ambassador zo dichtbij is, kan de lunch altijd direct worden aangevuld als een tekort ontstaat. Dit is één van de voordelen van een cateraar die dicht bij huis is (naast versheid en korte communicatielijnen). Na afloop wordt alles wat over is opgehaald. Zo houdt Carlton Ambassador zelf zicht op de gebruikte hoeveelheden, waardoor verspilling voorkomen kan worden.

Chefkok Edward Kreuger vertelt hoe hij omgaat met voedselverspilling:

“Ik werk zo veel mogelijk met verse ingrediënten en koop daarom afgepaste hoeveelheden in. Alle verse ingrediënten proberen we zo veel mogelijk te verwerken in de diverse gerechten in ons restaurant. Soms blijven er producten over, waardoor we de medewerkers van Schuttelaar  & Partners naast de gewone lunch nog iets extra’s kunnen bieden, zoals een dessert of een quiche. Het is fantastisch dat we op deze manier samen met Schuttelaar & Partners kunnen werken aan minder voedselverspilling.” 

Dit illustreert hoe eenvoudig voedselverspilling kan worden beperkt. Uiteraard is elke situatie weer anders, maar door samen met klanten de mogelijkheden te bekijken en goede communicatie is er nog een wereld te winnen voor cateraars en restaurants.

Voor meer informatie over voedselverspilling vermindering kunt u contact opnemen met Jelle de Jong (Schuttelaar & Partners) en Arwin Paulides (Carlton Ambassador Hotel).

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van voedselverspilling!