Minder
Voedselverspilling

Terugdringen van voedselverspilling levert
meer op dan alleen kostenbesparing.

Schuttelaar & Partners

PLUS zet 360.000 melkpakken in tegen voedselverspilling

Afgelopen zomer startte PLUS met het geven van handige tips om voedselverspilling te voorkomen en te verminderen bij consumenten. De Nederlandse consument gooit per jaar naar schatting 2.5 miljard euro aan voedsel weg. Daar wil PLUS samen met haar klanten iets aan doen.

Van half juli tot eind augustus stonden op 360.000 huismerk melkpakken tips waarmee de consument verspilling kan tegen gaan. De tips werden samengesteld in samenwerking met het Voedingscentrum. Op de melkpakken was bijvoorbeeld de tip te vinden: “Zet bederfelijke producten zoals melk meteen na gebruik terug in de koelkast. Het effect is: voor elk uur buiten de koeling, is het één dag minder lang houdbaar.” Ook werden er tips gegeven die betrekking hadden op groente en fruit: “Vruchtgroenten zoals tomaat, komkommer en paprika blijven buiten de koelkast langer goed.” De klanten van PLUS reageerden enthousiast en zij gaven aan de tips bruikbaar te vinden voor hun huishouden. 

PLUS geeft met deze actie ook invulling aan de afspraak om minimaal twee consumentenacties in te zetten om consumenten bewuster te maken van voedselverspilling. Deze afspraak maakten alle supermarkten in Nederland begin dit jaar. Goed dat op deze manier de aandacht voor het thema vergroot wordt en bewustwording wordt gecreëerd bij deze belangrijke doelgroep, waar 30% van de totale verspilling plaats vindt.  Benieuwd naar meer tips van PLUS tegen voedselverspilling? Lees dan hier verder.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van voedselverspilling!