Minder
Voedselverspilling

Terugdringen van voedselverspilling levert
meer op dan alleen kostenbesparing.

Schuttelaar & Partners

Voedselverspilling onder de loep tijdens het WK voetbal in Brazilië

Op dit moment wordt tijdens het WK voetbal in Brazilië onderzoek gedaan naar voedselverspilling. Grootschalige evenementen zoals de het WK voetbal bieden een uitgelezen kans om wereldwijd te tonen hoe voedselverspilling kan worden aangepakt op grote evenementen. Jonathan Bloom (expert op het gebied van voedselverspilling) werkt met een aantal journalisten aan dit onderzoek.

In het onderzoek worden de factoren geanalyseerd die verspilling in de hand werken op het WK voetbal. Op basis hiervan wordt een advies worden geformuleerd dat voedselverspilling op grote sportevenementen tegen moet gaan. Ook is er al nagedacht over een toolkit om verspilling te reduceren tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Dit is de eerste keer dat er onderzoek wordt gedaan naar voedselverspilling op een groot internationaal evenement. Wij zijn benieuwd naar de onderzoeksresultaten en het advies dat Jonathan Bloom zal publiceren. Als u vragen heeft over het reduceren van voedselverspilling op evenementen kunt u met ons contact opnemen.  

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van voedselverspilling!