Minder
Voedselverspilling

Terugdringen van voedselverspilling levert
meer op dan alleen kostenbesparing.

Schuttelaar & Partners

Investeer en help de consument minder te verspillen

Tot 31 augustus is ‘No Waste Daisy’ druk met een crowdfundingsactie onder consumenten én bedrijven om de publicatie van Het Grote Keukenboek te kunnen financieren. In dit boek staan 500 eenvoudige tips voor consumenten om voedselverspilling tegen te gaan. In een filmpje toont Daisy Scholte bijvoorbeeld hoe je een snack kan maken van overgebleven knoflookteentjes. Volgens Daisy wordt knoflook vaak in twee- of drievoud in een netje in de winkel verkocht en schiet de knoflook wortel nog voordat de consument de bolletjes heeft opgemaakt. De tips laten kansen zien voor retailers om via een aantrekkelijke ‘nudge strategie’ de consument te bewegen minder te verspillen. Andere manieren om de consument te verleiden om minder te verspillen zijn hier te vinden.

Foto: links Daisy Scholte en rechts Jill Overmaat

Fotograaf: Menno Bausch

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van voedselverspilling!