Minder
Voedselverspilling

Terugdringen van voedselverspilling levert
meer op dan alleen kostenbesparing.

Schuttelaar & Partners

Trend bij cateraars om voedselverspilling aan te pakken

Nederlandse cateraars doen steeds meer om voedselverspilling aan te pakken. Het is belangrijk dat cateraars deze uitdaging aangaan, want uit onderzoek van cateraar Hutten is gebleken dat 30% van het voedsel in de partycatering verspild wordt. Er valt financieel gezien dus veel te winnen voor cateraars door hier iets aan te doen.

Cateraar Variatie in de Keuken is één van de trendsetters op dit terrein: "Wanneer er onverhoopt toch minder gasten zijn dan gepland, zorgen wij ervoor dat het eten een nieuw leven krijgt door andere mensen er gelukkig mee te maken. Of de gasten of wij zelf nemen het mee naar huis of we brengen het naar het Leger des Heils of daklozenopvang", aldus Joris Heijnen van Variatie in de Keuken. Cateraar Hutten treft ook verschillende maatregelen om verspilling tegen te gaan. Maarten Schellekens, manager van het Hutten Innovatie Centrum, vertelt over één van de maatregelen: "Een ander aspect dat de verspilling helpt te beperken is het goed in kaart brengen van de doelgroep: bij een evenement voor tweehonderd vrachtwagenchauffeurs wordt er meer gegeten dan bij een evenement voor tweehonderd twintigjarige vrouwen."

De noodzaak om iets te doen tegen voedselverspilling wordt dus steeds meer gezien en benut door cateraars. Wij hebben verschillende methodes ontwikkeld om cateraars te adviseren over het verminderen en voorkomen van verspilling.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van voedselverspilling!